MORRISE MONTY

Morisse Monty kondigt nieuwe EP aan met korte film

Vandaag brengt Morisse Monty de single Breaking Waves uit. Het nummer is afkomstig van de gelijknamige EP die deze zomer verschijnt. Ook ging gisteren een korte film in premiere (geregiseerd door Monday Agbonzee Jr.) waarin fragmenten en alternatieve versies van de songs op de EP te horen zijn. 


Morisse Monty is het muzikale alter ego van de Antwerpse producer en songwriter Jussi De Nys. Als producer is hij een graag geziene gast in de Belgische muziekscene, zo werkte hij de afgelopen jaren samen met artiesten als Frankie Fame, Monokimono en Geppetto & The Whales. Daarnaast is De Nys engineer bij de Nice Recordings studio in Antwerpen (Baloji, Tourist LeMC, Bazart, Boogie Belgique).

Afgelopen jaar verscheen zijn goed ontvangen debuut EP ‘Dance Again’ gevolgd door een reeks losse singles, waarvan de laatste ‘U Keep Turnin’ onlangs werd geremixed door Boogie Belgique. Met de single en EP Breaking Waves zet Morisse Monty een nieuwe stap in zijn solo carrière. Geïnspireerd door een moeilijke periode in zijn persoonlijke leven levert de Nys een EP af gevuld met groovy, zonnige en psychedelische indiepop songs. Wie een tweede of derde keer luistert zal ontdekken dat echter de vrolijke songs ook een diepere laag schuilgaat. “Muzikaal klinkt het allemaal niet te zwaar. Maar wie wil zal wel het een en ander concluderen uit teksten die vermomd gaan achter vrolijke melodielijnen.” vertelt Jussi De Nys.

Eerder deze week ging er al een korte film in première, een visueel verlengstuk van de EP. De Nys beschrijft:  “In de kortfilm proberen we de symboliek door te trekken zonder dingen te dik uit te smeren. We laten nog steeds de muziek voor zich spreken. Ik werkte opnieuw met Erik Heestermans samen. Erik is een goede vriend en de perfecte drummer voor deze songs. Zijn nuance en gevoel voor textuur hielpen mijn songs om zich te ontplooien. Voor het visuele spel werkte ik weer samen met Monday Agbonzee Jr. Ik werk heel graag met hem. Hij snapt de esthetiek waar ik voor ga en brengt een rust in het proces die iedereen op zijn gemak stelt”

De single Breaking Waves is nu te beluisteren. De volledige EP verschijnt deze zomer.