gian

GIAN luidt nieuwe fase in met single ‘1 Stap Uit Het Donker’

In navolging van hun CÉLIA EP, die in september van 2020 verscheen, keert het Rotterdamse duo GIAN (acroniem voor ‘Good Intentions Always Needed’, bestaande uit Navarone & Isaï) terug met de nieuwe single 1 Stap Uit Het Donker. De single release gaat gepaard met een nieuwe videoclip.

In de afgelopen maanden werd GIAN achtereenvolgend uitgeroepen tot MTV PUSH Act, 3FM Talent en ontvingen ze samen met S10 een nominatie voor een 3FM Award. Daarnaast liep Navarone – wiens passie voor mode minstens even groot is als voor muziek – als model mee tijdens een Louis Vuitton show in Parijs. Zelfs na het bereiken van deze mijlpalen blijft GIAN zichzelf opnieuw uitvinden door onverwachte muziekinvloeden toe te voegen aan iedere nieuwe track. Houd dus je ogen open en oren gespitst voor de release van hun volgende EP, later dit jaar.

De nieuwe single werd geschreven in een uitzichtloze periode waarin optreden niet mogelijk was en het leven even stilstond. De mannen van GIAN zochten inspiratie in hun eigen persoonlijkheden en werkten in de luwte door aan nieuwe muziek. Als je de kunst van het alleen zijn beheerst, zul je nooit meer eenzaam zijn: het is een van de lessen die het duo heeft geleerd in de afgelopen periode. Daardoor durven Navarone & Isaï nu – meer dan voorheen – hun rauwe gevoelens te bezingen. Die ontwikkeling leidde ertoe dat het duo voortaan naar buiten treedt met hun echte voornamen, in plaats van pseudoniemen.

Op donderdag 1 & vrijdag 2 juli zal GIAN optreden in Bird Rotterdam en Melkweg Amsterdam.
De kaartverkoop start op maandag 10 mei.