two twelve

To Twelve brengt nieuwe single ‘The Return’ uit

Vrijdag brengt To Twelve hun nieuwe single ’The Return’ uit. Deze maakt deel uit van een nieuwe EP die binnenkort verschijnt. Het nummer gaat over reizen maken en nieuwe ervaringen opdoen. Soms kun je overweldigd raken door alle emoties die je daarbij meemaakt en dat wil de band graag overbrengen zijn hun luisteraars.

To Twelve vertelt over hun nieuwe release: “’The Return’ is about traveling through the world and through life, getting blown away high up in the sky and having a hard time trying to get my feet back on the ground again.”

De muziek van To Twelve gaat dus over onderweg zijn. Met folky gitaren en meerstemmige zang vertellen Olga en Jasper hun verhaal van eindeloze zomers ‘on the road’, over weggaan en weer thuiskomen, en alle avonturen daartussenin.

Kort geleden heeft het duo hun succesvolle EP ‘Numb Nothing Days’ uitgebracht en ze zijn alweer bezig met het opnemen van demo’s, akoestische sessies en live-sessies. Ook zijn ze druk met het plannen van hun volgende busking-tour die in juli begint, om zo op verschillende locaties in de wereld liveshows te geven.

Het idee om als straatmuzikanten op tour te gaan door Europa ontstond na enkele jaren van optredens in Nederland. In 2016 vertrokken Olga en Jasper voor het eerst in hun vintage camper van. Ze vonden een nieuwe levensstijl door op de pleinen en straten van talloze steden een podium te creëren. Het succes van de straatoptredens, de mensen die ze ontmoetten, het reizen naar de mooiste plekken en het vrije gevoel van onderweg zijn, gaf hen de bevestiging niet anders meer te willen. Inmiddels is To Twelve een groot deel van het jaar reizende, en leven ze minimalistisch en van hun muziek.

Daarnaast maken ze prachtige analoge foto’s en video’s, om je niet alleen toeschouwer, maar ook onderdeel te laten zijn van hun avonturen.

‘The Return’ is vanaf aanstaande vrijdag overal te beluisteren.