Videoclip Jasmijn ‘Onemorenightstand’ geeft Queen’s Gambit een nieuwe dimensie

Nadat ‘Blue time’ vorig jaar december als eerste teasertrack van de EP ‘Alien’ verscheen, komt op 16 april ‘onemorenightstand’ uit. De single komt met een stijlvolle videoclip die een herkenbaar verhaal vertelt over verlangens. Jasmijn is een multidisciplinaire solo-artiest uit Eindhoven die afgelopen december haar eerste EP uitbracht. De lockdown dwong haar om haar release digitaal te doen. Dat hield haar niet tegen om haar muziek op een fysieke schijf uit te brengen die nog steeds te koop is via Bandcamp.

Queen’s Gambit

De 21-jarige Jasmijn die opgroeide in het Brabantse Sint-Hubert, doet al een geruime tijd aan schaken in haar vrije tijd. De spanning en vreugde die ze ermee beleeft deed haar denken om dit element te gebruiken in haar nieuwe videoclip. Haar enthousiasme werd alleen maar groter nadat ze de Amerikaanse dramaserie Queen’s Gambit op Netflix bekeek. Ze heeft zich in de video niet alleen in de tijdsgeest van het verhaal begeven maar bestudeerde ook van a tot z the endgame waarin hoofdrolspeelster Beth Harmon haar tegenspeler Vasily Borgov op imposante wijze de genadeslag geeft. Jasmijn geeft hier in haar eigen video een bijzondere draai aan. ‘Als ik ervoor kies om een schaakspel als thema te gebruiken vind ik het belangrijk om een realistisch beeld te vormen van het schaakbord zelf.’

Roepaen in Ottersum en hotel Beijers in Utrecht

De videoclip is deels opgenomen in hotel Beijers in Utrecht en het voormalige klooster Roepaen in Ottersum. Beiden geven de perfecte jaren 50 mood in look en feel.

Het kunst- en cultuurpodium in Noord-Limburg is de perfecte setting waarin menig bekende sterren als Ane Brun, Venice, Great Lake Swimmers en Wovenhand optraden. Het hotel in Utrecht geeft een authentieke sfeer.

De single ‘onemorenightstand’ zal vanaf 16 april op alle digitale platformen beschikbaar zijn. De videoclip komt op 23 april uit.