Pom Pom Squad

POM POM SQUAD kondigt debuut LP DEATH OF A CHEERLEADER aan

Vandaag kondigt Pom Pom Squad (het viertal uit Brooklyn onder leiding van powerhouse Mia Berrin) het nieuwe album ‘Death Of a Cheerleader’ aan dat op 25 juni uitkomt. Een sonische collage van diep persoonlijke odes aan de eigen identiteit, rauw geslagen tegen de maatschappelijke BS en momentopnamen van rommelige, gecompliceerde en rafelige liefdesaffaires.

Geproduceerd door Sarah Tudzin van Illuminati Hotties en gecoproduceerd door Berrin zelf, is het een plaat die zich afspeelt als een exorcism voor je badkamerspiegel – confronteert het donkere dat we in ons hebben geplant en rukt het er vervolgens uit. En daar stond je bij en keek je naar. Het is kwetsbaar en toch triomfantelijk, heerlijk oneerbiedig en uitnodigend maar toch grijnzend in de gezichten van degenen die ooit hadden geprobeerd haar te definiëren.

“Head Cheerleader” is het grungy voorproefje van verzet over het inwissellen van verlangen naar externe goedkeuring met acceptatie voor zelfactualisatie. Bovendien geeft de outro van de video ook nog een voorproefje van een ander aankomend nummer van het album….