A.M. Sam

A.M. Sam begint opnieuw op Chuckleberry Drive

A.M. Sam had, net als vrijwel iedereen, 2020 anders voorgesteld. De band speelde zich met het optreden op Noorderslag klaar voor het festivalseizoen met een volgeboekte zomer als gevolg. Echter, het enige succes voor A.M, Sam bleek het tourshirt met de door de coronamaatregelen gecancelde shows van dat jaar.

Welnu, na een jaar pauze en bezinning, komt de band rond Sam van Hoogstraten met een nieuwe typische A.M. Sam track. Chuckleberry Drive is indiepop op z’n best; short, sweet and catchy en bovendien een heerlijke lentetrack, reflecterend op een nieuw begin.

A.M. Sam is het alter ego van Sam van Hoogstraten. Gouden melodieën, catchy riffs in dansbare indiepop; A.M. Sam in een notendop.

De liedjes zijn veelal geschreven in auto’s, op weg van hier naar daar, over droomvrouwen, gebroken harten of het verlangen de koffers te pakken en alles achter te laten. Westcoast indiepop met catchy riffs, desert licks, laidback zanglijnen en drums die knipogen naar de hiphop. Referenties van Beck tot The Beatles, van Tame Impala tot de Velvet Underground en van Nile Rodgers tot Daft Punk.

De jonge muzikant is al een aantal jaren actief in de Nederlandse indie-scene als gitarist en songschrijver, maar gooit inmiddels hoge ogen met zijn singles en op de afgelopen tour langs de Popronde.