Greentea Peng

Greentea Peng deelt nieuwe single, afkomstig van achttien nummers tellende debuutalbum MAN MADE

Rijzende ster Greentea Peng kondigt vandaag haar langverwachte debuutalbum MAN MADE aan, dat op 4 juni verschijnt. Vorige maand bracht ze Nah It Ain’t The Same uit, de eerste single van het album. Met de nieuwe, tweede single Kali V2 geeft de Londense singer-songwriter opnieuw een inkijkje in haar wereld: meditatief, experimenteel, politiek getint, helend, trippy en humoristisch.

Greentea Peng en haar vaste producer Earbuds putten veel inspiratie uit hiphop, jazz, neo-soul en reggae. Halverwege 2018 dook de naam van Greentea Peng voor het eerst op. Met haar tweede EP RISING uit 2019 wist ze voor nog meer reuring te zorgen. 2020 was mede als gevolg daarvan een glansrijk jaar voor Greentea Peng, die een een reeks veelgeprezen nummers uitbracht, waaronder Revolution, Spells en Hu Man. Daarnaast maakte ze haar Britse tv-debuut bij Later… With Jools Holland. In januari werd haar succes bekroond met een top-5 plek in de Sound Of 2021 shortlist van BBC Music.

Ook in Nederland worden de releases van Greentea Peng opgemerkt. Met 18K maandelijkse luisteraars is Nederland namelijk het nummer-6 land op Spotify voor de Londense. Qua radio airplay staat Nederland zelfs in de top-3 van alle landen. Daarnaast is ook het editorial team van Spotify bekend met Greentea Peng, want meerdere tracks van haar zijn te vinden in populaire playlists zoals Slow Movement en Butter.

“Magical, indeed.” – The Guardian, 20 for 2020

“Each revisit to her mellow, twinkling, jazz-infused R&B sounds is as dreamy as the first.” – Vogue UK

“The lyrics emit that kind of vulnerability which comes from existing between dualities.” – Glamcult

Tracklist

 1. Man Made
 2. This Sound
 3. Free My People feat. Simmy & Kid Cruise
 4. Be Careful
 5. Nah It Ain’t The Same”
 6. Earnest
 7. Suffer
 8. Mataji Freestyle
 9. Kali V2
 10. Satta
 11. Party Hard
 12. Dingaling
 13. Maya
 14. Man Made
 15. Meditation
 16. Poor Man Skit
 17. Sinner
 18. Jimtastic Blues

In haar persoonlijke manifest verklaart de singer-songwriter:

“MAN MADE – an exploration of self and sound. A product of shifting paradigms both inner and outer.

An ULTRA SONIC TRIP. This album is an offering of healing, a provocation of Hu Man spirit soul. Out of tune with the industry and in tune with the universe, this is a 432hrz production. Deliberately detuned out of any Babylon standard! It is to be felt…like a buzzing bee, in one’s chest. A VIBRATION. A jambalaya of expression, this project fits no genre, not to be digested easily by everyone.

However for those occupying the same space right now, upholding the frequency at such a transformative and challenging moment in time…I trust THIS SOUND will find you.
Dedicated and inspired by the late Jimtastic, join me and my boys as we travel the Sonicsphere on the way back to centre, through the depths of apathy and the heights of interconnection through surrender…

I offer you MAN MADE.”